רח' הירדן 91, רמת גן

שתלים דנטליים

שיקום הפה באמצעות שתלים דנטליים

בשנים האחרונות רפואת השיניים התקדמה והתפתחה בקצב מהיר וכיום ניתן לפנות לרופאי השיניים המתמחים בהשתלות שיניים וליהנות משיקום מלא של הפה באמצעות שתלים דנטליים.

רפואת שיניים מודרנית המפתחת באופן תדיר מאפשרת לנו להגיע לשיטות טיפול מתקדמות וחדישות.

שתלים דנטליים מוכרים מזה שנים רבות. מה הם שתלים דנטליים וכיצד מתבצע תהליך השתלת השתלים הדנטליים … במאמר שלפניכם.

מהו שתל דנטלי ?

שתל דנטלי הוא מעין בורג המיוצר מסגסוגת טיטניום שמוחדר לתוך עצם הלסת באמצעות פרוצדורה כירורגית ומהווה מעין תחליף מלאכותי לשורש ומשמש כבסיס להרכבת מבנה וכתר.

מטרתו של השתל היא להחליף או למלא את מקומה של עצם חסרה. במסגרת התהליך מוחדר עצם זר העשוי מחומר גלם שיכול להתאחות בתוך גוף האדם. סביב לחומר גלם זה נרקמת שכבה חדשה של תאי ורקמות עצם חדשים ובסוף התהליך העצם הזר שהוחדר לגוף מתאחה עם תאי העצם החדשים.

כיום קיימות טכנולוגיות מתקדמות לתכנון ומיקום השתלים בפה, לטובת התאמה מקסימלית, אשר משפרות ומייעלות את הטיפול ובכך מקצרות אותו ואת זמן ההחלמה. שיטה שכזו נקראת שיטת ®SIMPLANT, אשר מתבססת על תוכנת תלת מימד, לאבחון ותכנון מתקדמים של שתלים.

באיזה מקרים מבצעים השתלות שיניים ?

שתלים דנטליים מתאימים למי שאיבדו שיניים מסיבה של הזנחה בטיפולים, כגון עששת ומחלות חניכיים, טיפול לקוי ו/או תאונה- בתנאי שבבדיקה מקדימה נמצא, כי מצבם הבריאותי מאפשר ביצוע פעולה כירורגית של התקנת שתלים בשיניים, הן מבחינת מצב בריאות כללית והן מבחינת ממדי העצם בלסת ומצב החניכיים.

תפקידם של השתלים בפה

כאמור, השתלים הדנטליים עשויים מסגסוגת טיטניום, ובנויים כך שהלהבים שביניהם קונוסים, מסתובבים ודוחסים את השתל היטב לתוך העצם.
סביב השתל ישנה הברגה בצורה ספירלית, שיחד עם הלהבים יוצר דחיסה ויציבות בהברגה של השתל לתוך העצם.

השתל הדנטלי בנוי כך שהוא מתאים לכל סוגי העצם מבחינת חדירה וקליטה. כתוצאה מכך, האחיזה חזקה, הטראומה לעצם מינימאלית, אסתטיקת החניכיים סביב השתל נשמרת ונמנעת נסיגה של החניכיים.

מהו אורך חייהם של שתלים דנטליים?

שתל דנטלי שנקלט יפה ומיוצר בטכנולוגיית שתלים חדשנית, עמידותו גבוהה והשתל עשוי להחזיק עד כ – 20 שנה.

שתל דנטלי – למי זה מתאים?

לא כל אדם הוא מועמד אופציונאלי לשתלים דנטליים. ילדים מתחת לגיל 18 אינם יכולים לעבור תהליך של השתלת שתל דנטלי מאחר והלסת שלהם עדיין מתפתחת ואינה הגיעה לבגרות פיזיולוגית. במצב של שיניים חסרות, הכנה לתותבות, ובמקרים בהם בלתי ניתן לשקם את השן סוגי שתלים דנטליים שונים יתאימו למטופלים אלו.

עלויות של שתלים דנטליים

עלויות של שתל דנטלי אינן זולות, על פי איגוד רופאי השיניים בישראל מחיר ממוצע של כל שתל דנטלי הוא כ-8,500 ₪. המחיר משתנה בין המרפאות המעניקות טיפולי שיניים, מרפאות שיניים של קופות החולים ומרפאות שיניים פרטיות. כמו כן המחיר יכול להשתנות בהתאם לביטוח הבריאות של המטופלים.

סוגי שתלים דנטליים

ישנם שני סוגי שתלים דנטליים עיקריים, חומר הגלם המוכר בתעשיית השתלים הדנטליים הוא הטיטניום. טיטניום היא מתכת חזקה וידידותית לגוף, היא מאפשרת שתל דנטלי חזק לאורך זמן המתאחה בקלות ומתקבל על ידי רקמות הגוף.

חומר גלם נוסף חדש יותר ברפואת השיניים אך עמיד ואסתטי יותר הוא הזירקוניה. זירקוניה הוא חומר המזכיר יהלום ודומה יותר בצבעו לצבע שן רגילה.

במצב של שיניים חסרות, אחד הפתרוות הנפוצים כיום הוא הכנה לתותבות ע"ג שתלים, ובמקרים בהם בלתי ניתן לשקם את השן סוגי שתלים דנטליים שונים יתאימו למטופלים.

צורת השתלים

ישנם שתלים שצורתם בצורת שורש וישנם שתלים שצורתם בצורת להב.
ברוב המקרים נהוג להשתיל את השתלים בצורת שורש אך ישנם מקרים בהם הרופא המטפל ממליץ להשתיל את שתלי הלהב – אותם מחדירים במהלך הטיפול מתחת לחניכיים.

שתל מיני

סוג נוסף של שתלים דנטליים הם שתלי מיני עם בורג עשוי מטיטניום.
שתלי המיני נועדו להשתלות מהירות – השתלות ביום אחד ולהשתלות עם מידת פולשנות מינימלית.

תהליך השתלת השתל הדנטלי

עם הטכנולוגיה של היום קשה מאוד להבחין בין שתל לשן טבעית. דבר זה מתאפשר בזכות החיבור המבני והפונקציונלי בין השתל הדנטלי לבין העצם – תהליך החיבור בין השתל הדנטלי לבין העצם נקרא בשפה המקצועית "אוסיאואינטגרציה". בתהליך זה העצם הטבעית שבפה יוצרת רקמות סביב השתל הדנטלי ומעגנת אותו בצורה הטובה ביותר.

השלב הראשון – הכנת הלסת לקליטת השתל

שלב זה חשוב מאוד להצלחת ההשתלה כולה כי חשוב מאוד שהשתל ייקלט היטב בלסת.
ישנם מקרים שבהם העצם שאליה אמורים להחדיר את ברגי הטיטניום אינה רחבה מספיק או חזקה מספיק בכדי לקלוט את הברגים, במקרים אלה צריך לבצע תהליך עיבוי עצם או הרמת סינוסים ורק לאחר שרופא השיניים מוודא כי העצם מוכנה לקליטת השתל, תתבצע השתל הברגים עצמי.

השלב השני – החדרת השתל ומיקומו

בכדי להחדיר את השתל אל עצם הלסת, רופא השיניים מבצע חור זעיר. לאחר קידוח החור, הרופא מרחיב אותו מעט בכדי להתאים את קוטרו לקוטר הבורג. לאחר מכן הרופא מחדיר את הבורג ומניח עליו מכסה בכדי להגן על הבורג בזמן האיחוי עם העצם.

השלב השלישי – כתר זמני

מספר חודשים לאחר החדרת השתל מוסר הכיסוי ובמקומו רופא השיניים מניח כתר זמני על ראש השתל.

השלב האחרון – כתר קבוע

השלב האחרון בהשתלת השיניים הוא כאשר ניתן להחליף את הכתר הזמני בכתר הקבוע, המהווה שן לכל דבר.

סוגי שתלים דנטליים נפוצים כיום ברפואת השיניים, אך לפני שניגשים לתהליך יש להתייעץ עם רופא שיניים מומחה בהשתלת שיניים.

Translate »